Stiri PSD Roman

Avocatul Ioan Chelaru lansează cartea despre revizuirea Constituției, alături de fostul premier Adrian Năstase

Avocatul doctor Ioan Chelaru, profesor universitar, fost senator social-democrat între 2004 și 2016 și președinte al Comisiei comune parlamentare pentru revizuirea Constituției,a lansat sâmbătă, 8 aprilie, la sala de conferințe a Hotelului Roman Plaza, la ora 10.30, ultimele sale două lucrări: „Ar fi fost prea frumos” și „Ar fi fost prea frumos… Revizuirea Constituției”, apărute la începutul anului 2017, la Editura Universul Juridic.

Alături de autor, la eveniment vor participa fostul premier Adrian Năstase, profesor universitare doctor, fostul consilier prezidențial pe probleme juridice Ștefan Deaconu, profesor universitar doctor, și profesorul Georgică Severin, fost senator PSD.

17797882_1338391522907158_607717725_o

carte-ioan-chelaru-ar-fi-fost-prea-frumos-02-450x313

„Noua carte a domnului senator Ioan Chelaru este structurată pe câteva paliere tematice ca suport publicistic pentru sinteza activității sale parlamentare din ultimele doua mandate și, îndeosebi, din legislatura 2012-2016. Cititorul va avea ocazia să se familiarizeze cu inițiativele și proiectele parlamentare susținute de senatorul Ioan Chelaru, fie în comisii se specialitate, fie în plenul Senatului, cu incisivitatea întrebărilor și interpelărilor, dezvoltate de la tribuna Camerei superioare a Parlamentului, cu declarațiile sale politice și intervențiile făcute în calitate de parlamentar în circumscripția în care a candidat. Toate aceste activități parlamentare l-au situat pe senatorul Ioan Chelaru într-un permanent dialog nu numai cu propriii alegători, dar și cu el însuși. Pentru orice deputat sau senator, întâlnirile cu alegătorii, provocările pe care aceștia i le adresează, sunt de multe ori la fel de intense și fructuoase ca și discuțiile de informare din ședințele de grup parlamentar. Aceste legături politice și civice cu un mare impact sufletesc nu se uită ușor!”, menționează editorul în descrierea lucrării „Ar fi fost prea frumos”.

Ce de-al doilea volum, „Ar fi fost prea frumos… Revizuirea Constituției”, este dedicat activității senatorului Ioan Chelaru ca membru în Comisia comună parlamentară pentru revizuirea Constituției, constituită în 2013, și, apoi, ca președinte al acesteia. „Din păcate, revizuirea a eșuat din considerente de oportunitate politică, sau, mai exact, din lipsă de voință politică, situație adânc regretată de senatorul Ioan Chelaru. Așa se și explică, poate, titlul cărții sale: Ar fi fost prea frumos… ca încheierea legislaturii 2012 – 2016 să se finalizeze cu revizuirea Legii fundamentale”, mai menționează editorul celor două volume.

Sursa www.ziarulderoman.ro

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Conferinta de presa PSD ROMAN 23 martie 2018

     Partidul Social Democrat a organizat vineri, 23 martie, o conferință de presă la Roman. Alături de ...