Stiri Nationale

Conflict PSD-FMI. Olguța Vasilescu, ATAC dur: Nu ei au câștigat alegerile ! Legea salarizării unitare intră în vigoare, iar punctul de pensie crește la 1.000 de lei!

Ministrul Muncii respinge categoric îngrijorările FMI. Lia Olguța Vasilescu a garantat că PSD va continua programul de guvernare cu toate că FMI a precizat că reducerile de taxe şi impozite plus majorarea salariilor publice, fără investiţii, încep să ameninţe realizările economice ale României din ultimii ani.

”Guvernul își va respecta programul de guvernare. Din câte știu eu, PSD+ALDE au câștigat alegerile în România și nu FMI. Toate estimările care s-au făcut în ceea ce privește România până acum, au fost greșite.

În 2013, Comisia Europeană a prognozat un deficit de 2,4% și a fost 2,1%. În 2014 a prognozat un deficit de 2% și a fost 0,8% iar în 2015 a prognozat 2,8% și a fost 0,8%.

La rândul său, FMI a estimat o creștere economică de 2,5%, iar ea a fost 3,5%. În 2014 de 2,2% și a fost 3,1%. În 2015 a prognozat 2,5% fiind 3,9%, iar în 2016 a prognozat 3,9% și a fost 4,8%”.

Dați-ne voie să ne luăm după Comisia noastră care nu a greșit niciodată, și nu după FMI și Comisia Europeană care așa cum am arătat au greșit mereu”, a explicat Olguța Vasilescu în direct la Antena 3.

grindeanu-1-605x

Propunerea FMI, care a recomandat ca Guvernul să amîne majorarea punctul de pensie, a stîrnit prima reacție din partea ministrului Muncii, Olguța Vasilescu.

Aceasta a declarata că nu s-a luat în calcul niciun moment să se renunțe la măsurile de guvernare anunțate și promise. „Guvernul României va respecta programul de guvernare votat de români și va mări punctul de pensie la 1.000 de lei începând cu data de 1 Iulie. Nu renunțăm la niciuna dintre măsurile de guvernare promise, continuând sâ îmbunătățim viața romanilor și să aducem câți mai mulți dintre ei în clasa de mijloc.”

Creșterile de pensii și salarii vor costa 16 miliarde de lei, dar avem venituri de 17.5 miliarde de lei. Noi nu acceptăm tăieri de pensii și salarii, FMI a lucrat cu astfel de guverne. Noi explicăm ce avem și ce facem, atât Comisiei Europene, cât și FMI”, a afirmat Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, pentru Capital

Surse: www.dcnews.ro ; www.evz.ro ;

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Conferinta de presa PSD ROMAN 23 martie 2018

     Partidul Social Democrat a organizat vineri, 23 martie, o conferință de presă la Roman. Alături de ...