Stiri Nationale

Grindeanu, la Comisia Europeană: Am reiterat poziția noastră fermă de a continua lupta împotriva corupției

021620191642076750

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că a reiterat în timpul unei întrevederi cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, poziția fermă a Guvernului de a continua lupta împotriva corupției.

 

grindeanu2

Am reiterat poziția noastră fermă de a continua lupta împotriva corupției. De asemenea, am spus ceea ce ne dorim în viitor, dacă vorbim despre ceea ce s-a discutat foarte mult în România, și anume reglementările din domeniul justiției, ca aceste lucruri să se întâmple în Parlament, printr-o dezbatere cât mai largă, care să implice instituții din România, ONG-uri, parlamentari bineînțeles, astfel încât deciziile Curții Constituționale, care se referă la articole din Codul penal și Codul de procedură penală să poată fi aprobate în Parlament”, a declarat premierul Grindeanu, la Bruxelles, în timpul unor declarații de presă comune cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.
Totodată, Grindeanu i-a mulțumit lui Timmermans pentru această întâlnire „extrem de constructivă”.
„Mulțumesc domnului prim-vicepreședinte pentru întâlnirea de astăzi, o întâlnire extrem de constructivă, extrem de aplicată pe ceea ce înseamnă stadiul implementării măsurilor din MCV, cerințelor pe care noi le-am făcut astăzi, și anume legate de a fi mai clare anumite specificații din MCV și (…) o să transmitem ceea ce dorim a fi clarificat, astfel încât să putem să îndeplinim toate cerințele din MCV. De asemenea, mulțumim pentru sprijinul și deschiderea arătate — înțeleg că au fost arătate și în anii trecuți — pentru fonduri pentru renovarea închisorilor, dar guvernele trecute n-au reușit să facă acest lucru. Noi suntem determinați să apelăm și mulțumim încă o dată pentru ajutor”, a spus Grindeanu.
La rândul său, Frans Timmermans a salutat abrogarea OUG de modificare a Codurilor penale.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Conferinta de presa PSD ROMAN 23 martie 2018

     Partidul Social Democrat a organizat vineri, 23 martie, o conferință de presă la Roman. Alături de ...