OFSD

Societatea noastră este încă sub stereotipurile unor mentalităţi depăşite. Una dintre acestea este discriminarea femeii, care are un impact negativ în lanţ.  Femeile sunt discriminate de la angajare şi până la concediere, de la modul în care sunt tratate la locul de muncă şi până la felul în care sunt  plătite, pentru că încă avem o inegalitate în plata salariilor între femei şi bărbaţi. Sunt încă prea multe românce care  abandonează studiile pentru a putea face faţă răspunderilor familiale, cum sunt încă multe românce nevoite să-şi crească singure copiii, cum sunt  și zeci de romașcane care au ales să plece din ţară, să-şi lase singuri copiii,  pentru a le face un viitor mai bun, chiar sacrificându-le prezentul. Sunt încă multe femei care au muncit o viaţă şi care îşi duc bătrâneţea singure, fără sprijinul familiei şi uneori chiar al societăţii.

Noi vrem ca românca anului 2020 să fie tratată corect pe piaţa muncii:   plată egală pentru muncă egală, eliminarea discriminării la angajarea femeilor, eliminarea discriminării femeilor însărcinate şi a mamelor,  sancţionarea aspră a cazurilor de hărţuire.

Noi vrem ca românca anului 2020 să fie protejată de violenţa domestică. Milităm pentru introducerea rapidă în legislaţie a prevederilor Convenţiei de la Istanbul pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor.

Noi vrem ca românca anului 2020 să fie corect reprezentată în funcţii de conducere. Cota de reprezentare pentru femei în politică şi în managementul companiilor private este relativ mică în raport cu ponderea femeilor din totalul populaţiei. Milităm pentru atingerea parității.

Avem forţă, avem energie, avem viziune. Să acţionăm împreună pentru a câştiga demnitatea femeii, pentru a recâştiga demnitatea întregii societăţi.